mdfjıdsajdalclds sign now

facebook.com/egitim.turkiye.degisim

Twitter.com/TrEgitimDegisim

[email protected]

●Türkiye’de eğitim sisteminde sınav eğitimin parçasından çok temel bir unsur. Bu yüzden okulları bir eğitim yuvası olarak göremiyoruz. Öğrenciler bir şeyler öğrenmekten çok sınavda iyi bir not almak için çalışıyorlar.

●Lise müfredatımız diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda (örn: Kanada, Amerika) çok gereksiz yoğunlukta ve ağırlıkta, çok yoruyor ve zorluyor. Yani öğrencilere çok yükleniliyor. Ve koskoca bir nesil harcanıyor. Müfredatın bu kadar ağır olmasına gerek yok. Açıkçası sorgulama ve düşünmeye dayalı değil de ezbere dayalı bir eğitim sisteminde yetişiyoruz.

●Yeteneklerimiz doğrultusunda eğitim göremiyoruz. Yeteneklerimiz konusunda kendimizi geliştirmeye çalıştığımızda ise destek göremiyoruz.

●Örneğin Anadolu lisesinde ki bir matematik-fen lise 2 öğrencisi 35 ders saatinden sadece 10 ders saati kendi alanına yönelik ders görebiliyor. Yani seçtiğimiz alana yönelik ders saati arttırılmalı ve diğer alanlara yönelik derslerin sayısı azaltılmalı ve müfredatları hafifletilmelidir.

●Müfredatların yoğunluğu ile ders saatleri çok orantısız. Birbirine paralel olması gereken dersler arasında ise konu uyumsuzluğu vardır.

●Günlük hayatımız ile gördüğümüz ders konuları arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor. Sistem bizi hayattan çok sınava hazırlıyor.

●İsmi eğitim ama eğitime dair hiçbir şey yok sadece öğretim görüyoruz. Eğitim ise daha farklı bir şey.

●Okullarda altyapı ve fiziki şartların yetersiz olması sonucunda sanat ve spor faaliyetlerinin de yeterince olmaması dolayısıyla da okulda bir okul ruhu oluşamıyor.

●Bazı ders kitaplarında yanlışlıklar ve eksiklikler var. Kitaplar güncellenmiyor ve yeteri kadar kontrol edilmiyor yada tam tersi sınırlandırılarak istendik bilgiler verilmeye çalışılıyor.

●Öğrencilerin yetenek ve kabiliyetlerini daha çok öne çıkaran uygulamalı derslere yönlendirilmelidir.

●Kitapların ve müfredatın hazırlanmasında herkesin görüşünün alınması özellikle öğretmen, öğrenci ve üniversitelerin görüşlerinin alınması daha doğru olur. Eğitim sistemini deneme yanılma yöntemi ile değil bilimsel verilere ve daha önce denenmiş sistemleri dikkate alarak ve en önemlisi ülke şartlarına göre Atatürk ilke ve inkılapları ışığında düzenlemeliyiz.

●Yine aynı şekilde alan seçen öğrencilerin ders saatleri, öğretmen, öğrenci üniversitelerin görüşleri doğrultusunda bilimin öngördüğü şekilde düzenlenmelidir.

●Öğrencinin gelişimi için Öğrenci-Öğretmen-Veli ilişkisi arttırılmalı ve geliştirilmelidir.Bu ilişki okul içinde ve dışında da samimi bir şekilde devam etmelilidir.

●Geleceğimiz 5 seçenek ve 160 dk içinde belli olmamalıdır.(üniversite sınavları)

●Eğitimin Öğretimin ana unsuru olan biz öğrencilerin okul yönetiminde söz hakkımızın olması okul hakkında kararların beraberce alınması bütün öğrencilerin aktif olarak katılması okul başkanlığının sembolik olarak kalmaması gerekir.

●Bütün bunları yapabilmek için de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ister.” sözü dayanak noktamız olmalıdır.

►►Eğer sende böyle düşünüyorsan bize katılmaktan çekinme bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiyor bu ise büyük ve önemli bir adım :)

Bu bir spam kampanyası değildir! İmzalar toplanacak ve gerekli yerlere mail olarak atılacaktır. Haydi Türk gençliği elimizden geleni yapalım. Sayfada “Sign Petition” butonuna tıklayarak destek olun.

#Twitter.com/TrEgitimDegisim!

Sayfada Sign Petition butonuna basıp adınızı, soyadınızı, emailinizi yazarak imza kampanyasına dahil olabilirsiniz. Yorum bölümünü boş bırakabilirsiniz. Public butonuna basmadığınız sürece emailiniz görünmez olacaktır.

“Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.”

“Deneyen başaramayabilir lakin denemeyen zaten kaybetmiştir.”

No one has signed this petition yet

Bob MarshBy:
People and OrganizationsIn: