Maresalul Ion Antonescu sign now

Cine a fost Maresalul Ion Antonescu? Asta se intreaba unii. Asta se intreaba cei care nu cunosc o istorie care ne va judeca. "Istoria sa judece!" - zicea Maresalul Antonescu - in speranta ca pana la urma i se vor recunoaste meritele, faptele, patriotismul. Pentru ca Maresalul a fost unul dintre cei mai mari ROMANI pe care i-a avut tara asta. Un mare strateg - desi judecat nedrept pentru alianta cu Germania, pentru deportarea evreilor - dar putini stiu ca doar Germania lui Hitler garanta Romaniei lui Antonescu ca va fi din nou Romania Mare si ca Maresalul a salvat de razboi sute de mii de evrei care au trecut Dunarea.

Deci, cine a fost Maresalul Ion Antonescu? Noi stim, dar vrem sa stie si copii nostrii si nepotii lor. Din aceasta cauza este nevoie sa se ia masuri pentru reabilitarea unui mare om.

Orice Guvern ar fi la conducere: NU mai daramati statui cu Maresalul, nu le mai acoperiti, gasiti un loc in cartile de istorie pentru un "personaj" cu care Romania se poate mandri oricand.NU aruncati cu gunoaie peste memoria lui, NU il faceti nazist, NU il faceti legionar. NU a fost. A fost un ROMAN, a fost un CONDUCATOR.

Il vrem in cartile de istorie, la fel cum este Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, AL. I. Cuza si ceilalti.

cateva cuvinte ale celor care cred in el:

"ungureanu () (2007-02-16 21:47:02+02)

Daca toti romanii s-ar ridica la nivelul patriotic al maresalului Ion Antonescu,ar fi bine.Pacat ca lichele staliniste mai vietuiesc si azi si nu le este jena sa faca aprecieri potrivnice Maresalului. "

"Alex Zedd () (2007-02-15 01:36:35+02)

"Оncг mai cred оn acel om si-n idealul lui

El n-are lauri sau cununi, mormвnt si nici statui

Degeaba lasii оl hulesc eu tot mai cred оn vorba sa

La dвnsul mг gвndesc si-as vrea sг-l reоnviu cumva..."

daca ar fii fost vorbele mele cu siguranta pentru EL..pentru Maresalul Antonescu le rosteam! Datorita lui sunt mandru ca sunt roman...dar imi e rusine ca sunt romman deoarece tot romanii l-au omorat pe cel mai mare si mai de seama roman din istorie...!cred ca pentru EL nu exista inca cuvinte destul de mari! "

"irina () (2007-01-06 21:00:12+02)

Unul dintre foarte putinii OAMENI de MARE VALOARE pe care i-am avut. CEL MAI MARE PATRIOT ROMAN. Si din pacate ne-am dovedit a fi inca o data un neam de TRADATORI.

Cat despre site, este prima data cand il vad; mai trebuie lucrat la el, dar in primul rand apreciez faptul ca el EXISTA. "

"Ivanov Alexandru () (2006-10-08 14:58:21+03)

Maresalul Ion Antonescu a ramas in istoria neamului ca un mare patriot, care si-a servit patria pana in ultima clipa a vietii sale.

Dar mai mult decat atat a murit cu multa demnitate, asa cum putini oameni in istorie au ajut curajul sa o faca.

Oare nu merita acest om nici macar onoarea de a fi desemnat erou national,un pret mic in comparatie cu cu faptele pe care le-a savarsit intru binele acestei tari,al carui popor pare sa fi fost oropsit la suferinta inca de la formarea sa. "

"Comandantu () (2006-05-15 21:03:16+03)

un mare om si caracter singura lui gresala a fost ca nu a putut sa conceapa ca este posibil sa fie tradat tocmai de catre ai sai... nu a stiut sa isi duca rolul de dictator pana la capat , ar fii trebuit sa ii execute pe lasii si tradatorii de Mihai si Carol II ..... Oricum pana la urma adevarul va iesi la iveala, este printre putinele cazuri din lume cand un conducator este arestat cand este pe punctul de a ii fii indeplinite cererile de catre stalin....

asta e diferenta intre romani si nemtzii pe Hitler nu cred ca l ar fii putut aresta nimeni nici cu 5 min inainte de final s ar fii gasit colaboratori fanaticii , in schimb noi la prima greutate , am tradat , am vandut un om de valoarela prima greutate "