manastirea zosin judetul botosani romania sign now

sigur ca multa lume credincioasa a auzit cel putin de manastirea zosin din apropierea botosaniului, loc binecuvantat de pelerinaj pentru cei mai umiliti credinciosi ortodocsi si de vrednicul de lauda prea cuviosul parinte staret care cu osardie a reusit in numai vreo doi trei ani sa ridice atatea biserici si cladiri auxiliare bisericesti pentru chilii si sala de mese. Este binecunoscut avantul cu care cei mai necajiti credinciosi il gasesc in a se hrani din mancarea pe care le-o pune la dispozitie manastirea din chivernisirea parintelui staret. mai mult parintele staret al manastirii zosin este si un om de cultura adanca fiind student la fara frecventa la facultatea din sibiu de religie. sigur ca la aceasta bunastare nu putea sa lipseasca in secolul nostru ultramodern si obbisnuita de acum masina a manastirii, in fapt o dubitza de marca germana bmw cu care parintele aduce credinciosii din sat la biserica in duminici si sarbatori, usurandu-le acestora traseul oarecum greu ca sa se deplaseze singuri din sat pana in codrul in care se gaseste biserica manastirii. ba mai mult chiar putem spune ca o lauda demna ca la slujbele prea cuviosiei sale vin si credinciosi din orasul botosani care se adancesc in cunoasterea scripturilor sfinte. iata deci cum vrednicul staret a reusit sa aduca la slujba sfintiei sale chiar si pe inalt prea sfintitul mitropolit daniel ciobotea al moldovei si bucovinei, care s-a deplasat cu osarduitoare grija pentru comunitatea credinciosilor ortodocsi chiar de la scaunul mitropolitan din iasi. prea cuviosul parinte staret este admirat chiar si de prea sfintitul episcop vicar calinic dimitriu botosaneanul care are numai cuvinte de lauda la adresa manastirii reprezentata cu atata grija de parintele staret. ca o dovada a grijii episcopului calinic fata de soarta satenilor din comuna unde se afla manastirea nu se poate sa nu reamintim sarcina incredintata de curand si parintelui staret, anume aceea de a sluji din timp in timp si la biserica aproape terminata din satul balusenii noi. iata deci o viata exemplara ortodoxa: un staret care se ingrijeste de toate, ajutand in stanga si in dreapta ori de cate ori i se cere, un om al studiului religios, adept al modernismului fara de care nu poate fi conceputa biserica in mileniul 3. mai ales dubitza manastirii de marca cumparata cu cateva sute de milioane de lei ne sta pilda vie asupra smereniei caracteristice mediului monahal, care a depus dupa cum spune teoria cele trei juraminte de saracie, de ascultare si de castitate. chiar si cele doua biserici noi noute construite sau in curs de constructie dupa cel mai modern tipic religios ortodox ne indica vastele venituri ale manastirii provenite din donatii, contributii si sume daruite bisericii pentru satisfacerea trebuintelor religioase. bineinteles ca toate aceste sume care se ridica la sute de milioane nu vor fi fost declarate in documentele financiar contabile pentru a se plati un impozit statului, impozit care asa cum ne indica maretele fapte ale staretului trebuie sa se fi ridicat la sume tot de sute de milioane care s-ar fi varsat, nu-i asa, inutil in bugetul statului. dar e si normal ca nici organele fiscale competente nu-l vor fi deranjat pe parintele staret cu un control amanuntit asupra surselor de venituri si destinatiei acestora. viata monahala moderna sigur ca nu se poate desfasura fara elementul de baza al liturghiei si anume biserica luptatoare adica bine credinciosii crestini ortodocsi in numar cat mai mare posibil. ne indoim foarte mult ca exista atat de multi crestini din oras care sa se deplaseze chiar in fiecare slujba la manastire, deci ne inchipuim ca dubitza manastirii pusa la dispozitie cu atata generozitate credinciosilor din sat nu este chiar pusa degeaba ci cu scopul de a genera venituri suplimentare prea cuviosului staret (doar nu va inchipuiti ca somitati ale religiei precum mitropolitul moldovei care nu a calcat nici macar o singura data cu piciorul in comuna unde se afla manastirea, dar care a facut slujba arhiereasca la manastire, s-ar fi deranjat fara un castig substantial indestulator). sigur ca si crestinii ortodocsi din sat il iubesc si pretuiesc pe parintele prin vizitele dese, ramanand ca in grija acestuia, a parintelui staret sa i fie date de catre sfintitele fete bisericesti si oficierea botezurilor, a cununiilor, a ingroparilor, existand in trecutul istoric asemenea dovezi. chiar si drumurile parintelui staret la sibiu la facultate cu masina manastirii sunt binecuvantate cu cheltuieli imense cu benzina ori motorina tinand cont de distanta mare de parcurs de la botosani la sibiu. bineinteles insa ca prea sfintitele fetze bisericesti nu pot vedea asemenea treburi mai ales ca parintele staret s-a remarcat mereu printr-o darnicie mare. asa ca credem ca am vorbit suficient despre imensele venituri nedeclarate din surse clandestine ori ascunse care se strang sub umbrela prea cuviosului parinte staret, venituri care nicidecum nu au fost verificate vreodata sub aspectul sursei de provenienta si a destinatiei date cheltuielilor, intrucat ne indoim ca s-ar incumeta cineva

No one has signed this petition yet

Eloise NewtonBy:
Culture and SocietyIn: