Legyenek bekamerбzva a BKV jбrmыvei sign now

Kedves Olvasу!

Elege van abbуl, hogy цssze vannak firkбlva a buszok? Elege van abbуl, hogy a bliccelхk ellenхrцket vernek? Elege van abbуl, hogy az ellenхrцk utasokat vernek?...
Йs ez a sor mйg nagyon hosszan folytathatу.
Ezek megakadбlyozбsбra a BKV szeretnй kamerбkkal felszerelni a jбratait, amit a jelenleg hatбlyos szabбlyozбs miatt, csak igen aggбlyosan tehet meg. Ombudsmani бllбsfoglalбs van, amely most нgy vagy ъgy, de azt mondja ki, hogy nem lehet a kamerбkat telepнteni.

Ez a petнciу azйrt jцtt lйtre, hogy megmutassuk azoknak, akik az ьgyben йrdemben el tudnak jбrni, hogy a nagykцzцnsйg szeretnй, hogy a tцmegkцzlekedйsi eszkцzцkцn legyen megfigyelх kamera. Ahol bevezetik, csцkken a bыncselekmйnyek, szabбlysйrtйsek szбma. Ha pedig mйgis elхfordulna valamifйle atrocitбs, kцnnyebben lehetne bizonyнtani.
Kйrem a Kedves Olvasуt, hogy amennyiben a fent leнrtakkal egyetйrt, ъgy alбнrбsбval is mutassa meg azt!

Ezъton is kйrjьk tehбt a Tisztelt Dцntйshozуkat, hogy biztosнtsбk a jogi keretet, ahhoz, hogy a tцmegkцzlekedйsi eszkцzцkцn, a megfelelх tбjйkoztatбs, adatvйdelem, tбrolбs, felhasznбlбs йs megsemmisнtйs mellett a kamerбkat jogszerыen alkalmazni lehessen.

Az alбнrуk fontosnak tartjбk a szemйlyes adatok vйdelmйt, de az emberi йlet, testi
йpsйg, egйszsйg, a kцzrend, szemйly- йs vagyonbiztonsбg, a kцzbiztonsбg is
ugyanolyan fontos szбmukra. Ezek – a szintйn vйdett alkotmбnyos йrdekek –
versengenek a szemйlyes adatok vйdelmйvel – , mint egyйni йrdekekkel, szemben a
kцzйrdekkel. Az alбнrуk kйrik a jogalkotуkat, hogy tegyйk meg a szьksйges jogalkotуi lйpйseket, hogy ez a problйma megoldбsra talбljon, illetve megйrtik az ombudsman jelenlegi бllбspontjбt is.

Jelen petнciу linkjйt, йs alбнrбsra valу felkйrйst elkьldцm Jуri Andrбs adatvйdelmi biztosnak, a BKV vezetйsйnek, a Fхvбrosi Kцzgyыlйsnek, az цsszes parlamenti pбrtnak, tovбbbб a VEKЙ-nek, йs a fхvбrosi kцzцssйgi kцzlekedйsben йrdekelt szakszervezeteknek is, tovбbbб a BKV Figyelх blognak.

Egy kulturбltabb tцmegkцzlekedйsben bнzva:

Papp Tamбs

No one has signed this petition yet

Carol CamposBy:
Justice, rights and public orderIn:
Legyenek bekamerбzva a BKV jбrmыvei