Legyen vйge a szйpsйg terrorjбnak a szйpirodalomban sign now

Nem lehet nem йszrevenni az a tйnyt, hogy az elmъlt kйtezer йv irodalmi kultъrkincsйnek gerincйt kйpezх regйnyirodalom szinte kizбrуlag szйp embereket alakalmaz fхszereplхkйnt, illetve pozitнv, az elbeszйlхi szбndйk szerint az olvasу rйszйrхl azonosulбsra alkamas mellйkszereplхkkйnt. Mi, az alбнrуk ezt a szуrakozуhelyeken hasznбlatos 'face control'-hoz hasonlу diszkriminбciуnak tarjuk, ami egyrйszt megnehezнti a ronda olvasуk befogadбsi folyamatбt, mбsrйszt azt sugallja, hogy 'regйnyes' dolgok csak szйp emberekkel tцrtйnnek, harmadrйszt meg mбr nagyon unalmas. Ezйrt kйrjьk a Szйpнrуk Tбrsasбgбt, a Magyar Нrуszцvetsйgek, a JAK-ok, йs mбs нrуszervezeteket, hogy tagja szбmбra hatбrozzon meg Csъnya Fхszereplх йs Mellйkszereplх Kvуtбt (CsFMK), ami elхirбnyozza a szьletendх regйnyekben a olvasуi azonosulбsra alkalmas ronda szereplхk arбnyбt. Ez az arбny ne legyen alacsonyabb 50 szбzalйknбl.

No one has signed this petition yet

Todd ComptonBy:
Nature and EnvironmentIn: