Петиција за подршка на Македонската Правl sign now

Петиција за подршка на Македонската Православна Црква (МПЦ) од Македонски Глас

Почитувани!


Во текот на четиридецениското опстојување на нашата Света автокефална Македонска православна црква не престанаа жестоките напади за рушење на истата. Вранишковски и неговата банда се само едно предавничко, арамиско шпионско дувло. Македонската православна црква досега во ништо нема отстапено од канонско литургичките и догматски правила и норми на Светата Источна православна црква. Српската црква заедно со Грчката црква со овој потег сакаат да унишат се што е македонско. Српската црква здружена со атинската, сакаат на Македонија да и наметнат безумен црковно-духовен, национален и државотворен тероризам изјава на Владиката Кирил, најстар владика во Македонската православна црква и единствен жив владика кој бил член на првиот Свет Синод на Автокефалната Охридска Архиепископија, која во лицето на Македонската православна црква беше возобновена веднаш по Втората светска војна, на Првиот собор одржан во Охрид.

Ова претставува директно мешање во внатрешните работи на Македонската држава, и Македонската православна црква.

Ние Македонците од Америка и Канада даваме безрезервна подршка на Македонската Православна Црква Охридска архиепископија во нејзиното опстојување.
Ние Македонците од Америка и Канада го осудуваме овој потег на Српската православна црква и секое мешање на соседните држави во внатрешните работи во Македонија како и Македонската православна црква.

Со потпишувањето на оваа петиција Вие и давате подршка на Македонската Православна Црква Охридска архиепископија да опстојува како и досега. Со оваа петиција упатуваме повик до Владата на Република Македонија како и до нашите државни структури да превземат се што е во нивна надлежност за да ја заштитат Македонската Православна Црква.


Благодариме!


Петицијата ќе биде испратена до:

Генералниот секретар на Обединетите нации
Генералниот секретар на Советот на Европа
Претседателот на Соединетите Американски Држави
Генералниот секретар на Соединетите Американски држави
Папата Бенедикт ЏВИ-Ватикан
Светиот Синод на Македонската Православна Црква- Охридска (МПЦ)
Вселенскиот Патријарх Вартоломеј
Цариградската патријаршија
Руската Православна Црква
Српската Православна Црква
Грчката Православна Црква
Бугарската Православна Црква
Владата на Австралија
Владата на Велика Британија
Владата на Канада
Владата на Кина
Владата на Франција
Владата на Русија
Владата на Србија И Црна Гора
Владата на Грција
Владата на Бугарија
Претседателот на Македонија
Претседателот на Владата на Република Македонија
Министерот за надворешни работи на Република Македонија
Парламентот на Република Македонија
Македонските Медиуми
Странските Медиуми
Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal reached !
850 / 100

Latest Signatures

browse all the signatures

Information

Leah BishopBy:
Transport and infrastructureIn:
Petition target:
International

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets