Звернення в справі Всеукраїнського парку памяті борців за свободу і незалежність України / Kyiv Memorial Park for Ukrainian Independence Activists sign now

Нам відомо, що 2001 року на честь 10-ої річниці незалежності України було закладено Всеукраїнський парк памяті борців за свободу і незалежність України на 120 га. Цей парк має велике культурно-просвітницьке, політичне та природоохоронне значення для розбудови молодої української держави та її ствердження на міжнародній арені.

Однак нам повідомили, що парк досі не розбудовано, хоча пройшло шість років і виділено значні бюджетні кошти. Як виявилось, причиною цього стало досить поширена останнім часом практика забудови парків, скверів та інших місць відпочинку в цілому по Україні, зокрема у Києві. На жаль, ця доля не оминула і даний парк. Найбільш боляче, що на стратегічно необхідний для розбудови української державності обєкт зазіхають відомі інвестори звязані із мером Москви. Як відомо, історичні події боротьби українського народу за незалежність переважно були направлені проти насадження імперського та комуністичного режиму Росії.

Отже забудова даного парку московським інвестором є неприпустимою і розглядається нами як наруга над українською історією та її героями. Тому ми як нащадки волелюбного українського роду просимо вжити всіх необхідних заходів для недопущення протиправних дій, які направлені проти українського народу, його історичної памяті та культури, духовності та національної безпеки. Адже держава, яка не поважає власних героїв не має права на власне майбутнє.

З повагою,

No one has signed this petition yet

Willard RiveraBy:
AnimalsIn:
Президенту України В. А. Ющенку, Кабінету Міністрів України, Міністерству охорони навколишнього природного середовища України, Міністерству культури та туризму України, Київському міському голові Л. М. Черновецькому