Kundлr tendencave pлr grabitje tл ikonлs sonл, Nлnлs Terezл sign now

Me Ikonлn tonл kombлtare Nлnлn Terezл, nuk duhet lejuar tл luhet, tл abuzohet, e, mл sл paku, ajo nuk mund tл pлrvetлsohet. Nлna Terezл nuk mund tл shpallet vlerл e askujt , ngase ajo лshtл vlerл e gjithл njerлzimit, por, mbi tл gjitha, ajo лshtл e gjakut dhe rrлnjлve shqiptare, argument ky qл s'do koment, ngase si i tillл лshtл i mirлditur nл gjithл globin, ku dihet e shkruhet pлr ikonлn tonл kombлtare, Nлnлn Terezл. Kлtл fakt ajo e ka vulosur me fjalлt e saj, me dлshmitл e saj, me shkrimet dhe intervistat e saj, e mbi tл gjitha, me vetл atл qл лshtл jeta e saj. Nл kлtл kontekst, ne komuniteti i shkrimtarлve, intelektualeve, artistлve shqiptar tл kudo ndodhur, e vlerлsojmл tejet fyese tendencлn maqedonase pлr tл nлpлrkлmb identitetin e saj shqiptar, nлpлrmjet lojлs sл ligл qл po luhet me Shtлpinл pлrkujtimore nл emлr tл nobelistлs sonл, Nлnлs Terezл, ku thuhet se gjitha sendet dhe materialet qл do tл prezantohen, janл nл gjuhлn maqedonase. Ne jemi tл indinjuar thellл me kлtл akt jo civilizues dhe sл kлndejmi shprehim revoltлn tonл kundruall kлsaj tendence tл marrл, e cila tendencл pлrpiqet tл kulmon me ndлrtimin e Kishлs Ortodokse mbi themelet e shtлpisл sл Nлnлs Terezл.

Pлr ne nuk лshtл asgjл e re tendenca qлllimkeqe, e cila vjen nga shteti maqedonas pлr tл pлrvetлsuar, ikonлn tonл Nлnлn Terezл, nлpлrmjet zhbлrjes sл gjurmлve e tл rrлnjлve tл saj. Kjo pлrpjekje dashakeqe лshtл nл vazhdon e tendencave tл herл pas hershme qл shfaqin mendjet e marra, pлr tл pлrvetлsuar figurat tona madhore, shenjat e identifikimit nacional nga fqinjлt tanл gllabлrues. Rasti i pлrurimit tл Shtлpisл Pлrkujtimore kushtuar humanistes dhe tл lumes Nлna Terezл, dлshmon edhe njлherл sheshazi se shteti maqedonas me gjithл aparaturлn e tij лshtл vлnл nл shлrbim tл idesл sл marrл, pлr tл tjetлrsuar identitetin e Nлnлs Terezл, nлpлrmjet maqedonizimit tл saj dhe zhdukjes sл gjurmлve tл saj shqiptare, nл Shkup. Ky лshtл njл precedent alogjik, absurd, aspak human dhe shumл djallлzor, qл mл sл paku ndihmon marrлdhлniet ndлretnike, nл kлto pjesл tл trazuara tл botлs. E, mbi tл gjitha kjo mлnyrл e abuzuarit me kлtл Shenjtлreshлn tonл shqiptare, nuk i rri pлr shtati humanizmit, emrit dhe veprimtarisл sл Nлnлs Terezл, e cila tлrл jetлn e sa j ja ka kushtuar paqes, dashurisл dhe marrлdhлnieve tл mira mes njerлzve.

Nлnshkrues:

Selajdin Gashi (Gazetar, Kцln)

Ali Podrimja (Gjakovar, Poet)

Dritлro Agolli (Shqiptar, Poet)

Anton Nikл Berisha (Kosovл- Itali, )

Zef Skiro Di Maxho (Hora Arbлreshe, Itali)

Pandili Зina (Albani)

Xhevahir Spahiu (Albani, Poet)

Fatos Arapi (Albani, Shkrimtar)

Moikom Zeqo (Albani, Poet & Redaktor)

Sadik Bejko (Albani)

Akil Koci (Kosovл-A ngli)

Ndue Ukaj (Kosovл)

Luan Daka (Kosovл)

Basri Зapriqi (Kosovл (Ulqinak), Poet; Kryter i PEN-it ne Kosovл)

Ibrahim Kadriu (Kosovл, Poet & Redaktor)

Kastriot Cipi (Regjisor, Shqiperi)

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Margret OchoaBy:
Technology and the InternetIn:
Petition target:
Qeverise se Republikes se Maqedonise

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets