Kogo broni obroсcy Oriany Fallaci sign now

Potкpiamy Kapituік Nagrody Orіуw Jana Karskiego za haniebne uhonorowanie wіoskiej dziennikarki Oriany Fallaci, znanej z ohydnego i wulgarnego rasizmu.
Nagrodzono osobк, ktуra gіosi, їe muzuіmaсscy imigranci na Zachodzie mnoї siк jak szczury i їe w domyle biaіa kobieta o dobrym gucie nie pуjdzie do іуїka z Arabem, bezczelnie іїe o wielomilionowych demonstracjach we wszystkich krajach muzuіmaсskich ku czci Osamy ben Ladena po zamachach z 11 wrzenia 2001 r. i podїega do pogromуw piszc: Nie chcк widzieж tego meczetu, to bardzo blisko mojego domu w Toskanii. Nie chcк widzieж minaretu wysokoci 24 metrуw w miejscowoci Giotta, skoro ja w krajach muzuіmaсskich nie mogк nosiж krzyїyka ani mieж Biblii. Jeli bкdк dalej їyж, pojadк do przyjaciуі w Carrarze, miecie marmurуw. Tam jest wielu anarchistуw: razem z nimi wezmк materiaіy wybuchowe i wysadzк ten meczet w powietrze.
Oto przejawy niezіomnej pasji i odwagi mуwienia prawdy o czasach, ktуrym daje wiadectwo Fallaci i za ktуre j nagrodzono! Oto przejawy misji sumienia, podobnej w ich oczach do wojennej misji Jana Karskiego! Ci, ktуrzy j nagrodzili, podobnie jak Adam Michnik, ktуry w jej imieniu odebraі nagrodк, nie mog udawaж, їe nie znaj rasistowskich pogldуw i podїegajcych apeli Fallaci. Obiegіy one wiat i w wielu punktach wywoіaіy oburzenie. Jedno z dwojga albo sami je podzielaj, albo co najmniej uwaїaj je za prawowite elementy swojej cywilizacji chrzecijaсsko-rуdziemnomorskiej.
W sondaїu CBOS opublikowanym w grudniu 2005 r. 70\% ankietowanych Polakуw przyznaіo, їe odczuwa niechкж do Arabуw. Wspуіodpowiedzialne za to s osoby i rodowiska, ktуre ostatnio podpisaіy siк pod listem w obronie rzeczniczki teorii spiskowych, nie ustкpujcych swoj plugawoci Protokoіom Mкdrcуw Syjonu.
S wrуd nich byіy premier, byli ministrowie, byli czoіowi dziaіacze Solidarnoci, ceniony jкzykoznawca, ksidz-intelektualista, wybitny historyk literatury, gwiazdy najpopularniejszych polskich mediуw i inne osoby wywierajce olbrzymi wpіyw na ksztaіtowanie postaw spoіeczeсstwa polskiego.
Obіudnie zastrzegajc siк, їe zdaj sobie sprawк z kontrowersyjnoci gіoszonych przez ni obecnie pogldуw, protestuj w zwizku z wytoczonym jej we Wіoszech procesem, ktуry jak twierdz narusza wolnoж sіowa.
Obrona Oriany Fallaci to obrona swobody podїegania do nienawici i przemocy na tle narodowym, rasowym i religijnym.

Paweі Michaі Bartolik, Zbigniew Marcin Kowalewski

No one has signed this petition yet

Imogene LeblancBy:
Entertainment and MediaIn:
Sygnatariusze polskiego apelu solidarnoci z Orian Fallaci, Kapituіa Nagrody Orіуw Jana Karskiego