Kako (ni)je propao R'n'R sign now

Izraavamo iskrenu zahvalnost zbog vaeg pionirskog truda na organizovanom povratku pop i rock muzike na domaću (ex-YU) muzičku scenu. Svesni smo da taj put neće biti ni lak, ni kratak, ali barem je (vaom zaslugom) učinjen prvi, vrlo krupan, korak. Prijatno smo iznenađeni činjenicom da je Operacija Trijumf'' u velikoj meri izbrisala nacionalne podele na ex-Yu prostorima, i da su ljudi počeli da se okupljaju po osnovu zajedničkog ličnog senzibiliteta a ne po osnovu nacionalne i/ili religijske pripadnosti.


Smatramo da treba to pre iskoristiti ovaj trenutak kada je probuđena (i samo delimično utoljena) eđ urbane populacije za dobrom muzikom i da su potrebne brze akcije u cilju odravanja plamena'' koji ste tako uspeno upalili. Nikome od nas potpisnika nije interesantno da taj plamen traje kratko i da bude bled. Verujemo da je i u vaem interesu da povratak pop/rock muzike ne bude jednokratan, već da ovo budu temelji jednog novog (ili samo privremeno zaboravljenog) zvuka koji ce imati publiku u milionima slualaca tokom budućih decenija.


Svesni smo činjenice da nijedan pojedinačni korak nije sam za sebe presudan na putu ka afirmaciji dobre muzike, ali smatramo da su se kroz Operaciju Trijumf'' vec iskristalisali pravi golgeteri u toj utakmici''. Svojim kvalitetom, stavom i pristupom muzici, Vukain Brajić se primetno izdigao od ostalih studenata i stekao veliki broj oboavalaca irom svih bivih SFRJ-republika. Broj tih fanova je nekoliko puta bio na proveri i svaki put se pokazao i kao iskren, i kao konstantan, i kao trajan. Koliko nam je poznato, iza Vukaina Brajića nije stajala niti jedna privredna organizacija, niti jedna pivara, pumpa ili marketinka kuća. Stoga smatramo da broj Vukainovih fanova (a, koliko je nama poznato, on se meri stotinama hiljada) realno prikazuje broj sutranjih kupaca njegovih CD-ova i posetilaca na njegovim koncertima i da je to ulaganje u ubicu favorita'' najbolji način da se privuce publika za buduce pop/rock projekte, uključujući pre svega i iznad svega, sledeće sezone Operacije Trijumf''.


Mi, dole potpisani, apelujemo na vau kuću da angauje adekvatne resurse u cilju to skorijeg ostvarenja solo-projekta Vukaina Brajića jer smatramo da se stvorena prilika ne sme olako propustiti. Proputanjem prilike publika bi se ponovo ohladila, izgubila interes, rasplinula i otila svugde ... samo ne onde gde (kako je proklamovano) treba - u pop/rock publiku. Taj projekat vidimo samo kao prvi u nizu budućih projekata, od kojih će svaki biti izloen testiranju publike'' i svojim uspehom/neuspehom pokazati dalji pravac delovanja.
Potpuno smo uvereni da je ovakva afirmacija pop/rock muzike u zajedničkom interesu.


U potpisu,

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Tania RoachBy:
LGTBIn:
Petition target:
Produkcijska kuća "Emotion" Beograd

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets