Istoria se repeta la Muzeul Taranului Roman sign now

Dragi prieteni ai MTR,

In urma cu cateva zile s-a incheiat controlul efectuat de o comisie a Ministerului Culturii si Cultelor la Muzeul National al Taranului Roman. In raportul final inaintat oficial cu aceasta ocazie conducerii muzeului este formulat explicit idealul desfiintarii Muzeului Taranului Roman:
In conditiile date, ideal ar fi ca, odata cu definitivarea lucrarilor de consolidare a cladirii, muzeul sa fie pregatit cu o expozitie permanenta noua ca tematica, prin care sa fie puse in valoare si alte obiecte din patrimoniul extrem de valoros, de aproape 90000 de bunuri culturale mobile, al muzeului si, bineinteles, cu alt mobilier pentru expunere (mobilier conceput de Horia Bernea special pentru aceasta expunere si in conformitate cu stilul acesteia n.n.).
Urmeaza o serie intreaga de alte recomandari ferme de desfiintare, de la Clubul Taranului la Targul Taranului, care prezinta riscul ca toate manifestarile culturale initiate in curtea muzeului sa vireze spre derizoriu.
Consideram acest act oficial al Ministerului Culturii si Cultelor nu numai un afront la adresa unei institutii culturale care a obtinut cea mai mare recunoastere internationala in domeniul sau de activitate, dar si o amenintare directa a insasi existentei muzeului in forma sa actuala, care este aceea care l-a facut faimos in tara si strainatate si singura pe care o acceptam ca legitima.
Aceasta situatie este cu atat mai grava cu cat ea repeta incercarea de acum patru ani de dezmembrare a discursului muzeal al intemeietorului muzeului, pictorul Horia Bernea.

Va rugam sa va exprimati solidaritatea cu opinia Muzeului Taranului Roman semnand mai jos.
Comentariile de orice fel sunt binevenite!

No one has signed this petition yet

Anna ForbesBy:
School and EducationIn: