Iran is onveilig sign nowIran heeft nog steeds, ondanks alle binnen en buitenlandse protest, in het schenden van de mensenrechten.

In Iran worden zelfs werknemers die voor een loonverhoging tegen hun werkgevers protesteren, door de overheid gepakt en gestraft.

In Iran komen vrouwen nog steeds op de tweede plaats en telt hun getuigenis allen maar voor de helft mee.

Daar wordt het contact tussen een man en een vrouw, nog steeds als een misdaad beschouwd, waar gruwelijke straffen zoals steniging voor zijn.

In Iran worden kinderen niet gezien als een mens met rechten, maar als eigendom van hun ouders. Ze hebben zelfs geen recht op een mening en worden gedwongen om die van hun ouders te accepteren.

Kortom, volgens vele rechtsverdedigende organisaties, Mensenrechten worden nog steeds in Iran overtreden.


Wij, ondertekenden van deze petitie, verzoeken De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) om met aandacht voor de volgende punten:

1. Vele verslagen van de organisatie Human rights, over de overtreding en schendingen van de mensenrechten in Iran,

2. De wreedheid en onrecht dat mensen die in Iran leven moeten ondergaan, en het bemoeienis en invloed van de godsdienst in hun persoonlijke leven (vooral voor vrouwen die door zowel de overheid als de godsdienst onderdrukt worden),

3. Het lange verblijf (bijna 6 jaar) van mevrouw Fariba Ghorbandaie en haar dochter Ghazal Tehrani, in Nederland en hun vrees van het gezag van de Islamitische Republiek van Iran

4. Hun duidelijke angst om terug te gaan naar de situatie waarvan ze al die jaren gevlucht zijn,

5. Het opgedrongen leven van Ghazal Tehrani, die niet hiervoor gekozen heeft en als kind met haar moeder mee moest komen en die nu hier thuis hoort, en het feit dat ze in die jaren haar best heeft gedaan om een leven hier op te bouwen,

De asielaanvraag van mevrouw Fariba Ghorbandaie en haar dochter Ghazal Tehrani, zo snel mogelijk te erkennen en te bevestigen. Zodat ze na al die jaren van onzekerheid en angst, leven zoals een mens hoort te leven,

Het korte levensverhaal van Fariba Ghorbandaie en haar dochter Ghazal Tehrani:

Op 20 april 2001, zijn mijn moeder (Fariba) en ik naar Nederland gevlucht, vanwege angst van achtervolging door het Islamitische autoriteit en het vrees om door hun opgepakt te worden.

Ik ben een Iraanse meisje, 19 jaar die sinds haar 13e met haar moeder in Nederland woont. Op dit moment wonen we in A.V.O. Witmarsum die door gemeente Wunseradiel gesteund wordt, omdat we twee jaar geleden uitgeproduceerd werden, door de fouten van onze advocaat, en toen werden we uitgezet van A.Z.C. Wolvega.

Mijn vader was politiek actief en had daarom problemen met de regering en het onrecht en wrede gezag in Iran. Na een antioverheid demonstratie, bijna zes jaar geleden, werd hij opgepakt en sindsdien hebben we niks meer van hem gehoord.

Toen een van zijn vrienden mijn moeder vertelde dat we het land uit moesten, zijn we naar Nederland gekomen met de hoop om hier veiligheid en rustte vinden, maar dat hebben we tot nu toe niet gevonden, we hebben hier zelfs veel moeilijkheden en ellende meegemaakt en leven al een hele tijd (bijna 6 jaar) onder angst en stress.

Nu is het zover, dat we ons op 21 februari in het aanmeldcentrum Te Apel, voor de tweede keer aan moeten melden. We moeten daar bijna een week blijven zodat Het ministerie van justitie, zijn uiteindelijke beslissing over ons gaat nemen. Ze hebben dus de macht om ons leven verder te bepalen, zij kunnen bepalen of ik hier verder kan gaan met mijn studie of ik terug moet naar Iran waar het Islamitische gezag boven mensen en hun rechten heerst en bepaalt wat ze moeten doen en hoe ze moeten denken.

Daarom is het voor ons heel erg belangrijk dat iedereen die dit leest, het ook tekent en ook erbij zet waarom die dat vindt. Zo kunnen jullie ons in deze strijd steunen.

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Jerri ChangBy:
AnimalsIn:
Petition target:
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets