Inlaturarea lui H. R. Patapievici din functia de presedinte al ICR sign now

Aceasta este o petitie adresata Presedintiei Romane pentru inlaturarea lui Horia Roman Patapievici din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman. Motivele sunt urmatoarele:

Horia Roman Patapievici a publicat оn 1996, un volum intitulat Politice, la Editura Humanitas, оn care scrie:
Despre geografia Romвniei: Radiografia plaiului mioritic este ca al fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără sira spinării pag. 63.
Despre populatia Romвniei: Cele 23 de milioane de omuleti patibulari pag. 53. (...) Un popor cu substantă tarată. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohorоti, maxilare оncrоncenate, fete urоte, guri vulgare, trăsături rudimentare pag. 34. (...) Romвnii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cоt o turmă: după grămadă, la semnul fierului rosu pag. 64.
Despre limba romвnă: Romвna este o limbă оn care trebuie să оncetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru оnjurături... pag. 64.
Despre istoria Romвniei: Оn toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cоnd i-au lăsat romanii pe daci оn forma hibridă strămosească, ne-au luat оn urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne оnecăm asa temeinic au făcut-o... Apoi ne-au luat la urinat rusii, care timp de un secol si-au оncrucisat jetul cu turcii... pag. 63.
Despre intelectul romвnilor: Puturosenia abisală a stătutului suflet romвnesc, (...) spirocheta romвnească оsi urmează cursul pоnă la eruptia tertiară, subreptice, topăind vesel оntr-un trup inconstient, pоnă ce mintea va fi оn sfоrsit scopită: inima piftie, iar creierul un amestec apos pag. 49.

No one has signed this petition yet

Maurice HarrellBy:
International PolicyIn: