Hukuk devleti istiyoruz sign now

Iki yэldэr hukuksuz bir юekilde yapэlagelen tutuklamalara son olarak Зaрdaю Yaюamэ Destekleme Derneрi (ЗYDD) ve Genel Baюkanэ Prof. Dr. Tьrkan Saylan da dahil edilmiю bulunmaktadэr. Hiзbir maddi delile dayanmayan bu baskэnlarla, olmayan deliller elde etme amaзlanmakta , bu yolla Tьrkiye' deki her tьrlь muhalefet sindirilmeye зalэюэlmaktadэr.

Gцzaltэna alэnanlarэn bьyьk зoрunluрunun birbirleriyle hiзbir iliюkileri olmadэрэ, зok farklэ siyasi gцrьюlere sahip olduklarэ ve aralarэnda зok saygэn, yurtsever ve demokrasiye gцnьlden inanmэю insanlarэn olduрu kamuoyunun gцzьnden kaзmamaktadэr.

Ceza Muhakemesi Yasasэna gцre savcэnэn yapmasэ gereken soruюturmayэ bizzat polis yapmakta, kanuna aykэrэ toplanan deliller kullanэlmakta ve yandaю basэna sэzdэrэlmaktadэr. Tanэk ya da sanэk olmayan kiюileri suзlayэcэ ya da kьзьk dьюьrьcь ifadeler iddianameye konularak, hedef seзilen bu kiюiler kamuoyu gцzьnde yэpratэlmaya зalэюэlmaktadэr.

Aрэr derecede kanser hastasэ olan Tьrkan Saylan'эn saрlэрэnэ tehlikeye atarak dьzenlenen bu son operasyonda, hedef seзilen Зaрdaю Yaюamэ Destekleme Derneрinin tьm burs listeleri ve burs verenlerin listelerine el koyulmuю durumdadэr. Bцylelikle CYDD'den burs alan црrenciler de maрdur durumda kalmэюlardэr.

Hukuk herkese lazэmdэr. Bugьn bu hukuksuzluklarэ yapanlarэn gelecekte hukuktan mahrum kalmamalarэ iзin Hukuk Devleti istediрimizi bildirir ve darbecilik bahanesiyle muhalefeti ortadan kaldэrma giriюimlerine artэk son verilmesini talep ederiz.

No one has signed this petition yet

Tamera RoweBy:
City LifeIn: