Elio Di Rupo moet premier worden sign now

Geachte heer Di Rupo,
Beste Elio,

De laatste tijd was u een opgemerkte gast in diverse Vlaamse media. Men sprak over een waar charmeoffensief en er wordt druk gespeculeerd of u misschien interesse toont in het premierschap. Wel, wat ons betreft is dit geen probleem. Meer zelfs: we vragen u met aandrang dit te overwegen. Daar bestaan verschillende goede redenen voor.

Als u de machtigste politicus van het land zou zijn, dan is het in belang van de democratie dat die macht open en transparant wordt uitgeoefend. Als uw wil wet zou zijn, waarom dan niet kiezen voor een positie waar die wet volgens de grondwet tot stand moet komen? En geeft uw uitgebreid en invloedrijk netwerk u niet meteen het nodige draagvlak om Eerste Minister te worden? Het profiel is dus niet alleen geknipt

Dat u een Franstalige bent, lijkt ons geen probleem. In de afgelopen vijftig jaar hebben we minder dan vijf jaar een Franstalige premier gekend. In de laatste kwarteeuw zelfs niemand. De Vlamingen kun dus wel eens een beurt overslaan. Het zou meteen ook een nieuwe dynamiek tot gang kunnen brengen in de staatshervorming. Als u verantwoordelijkheid neemt voor gans het land, zal u ook beter zien welke Vlaamse gerechtvaardigd zijn en welke niet.

Een deel van de publieke opinie zal u inderdaad nooit aanvaarden, maar dat is het conservatieve Vlaanderen waar we zelf niet toe willen behoren. Belgiл is een land met een zeer liberale wetgeving en de beste sociale welvaartsstaat ter wereld. Laten we dat niet verkwanselen door de regering te laten leiden door een Van Rompuy, De Crem of De Wever. Een progressief Vlaanderen heeft een progressief Walloniл nodig, en omgekeerd.

Tot slot steken we ook niet onder stoelen of banken dat uw persoonlijkheid ons aanspreekt. U bent joviaal, hebt een fijn gevoel voor humor, maar straalt toch voldoende gezag uit. U bent de zoon van een immigrant en dus het symbool van het multiculturele Belgiл. En u zou de eerste andersgeaarde premier van de wereld zijn. Het tolerante Belgiл zou haar naam meer dan waar maken.

Daarom vragen we u ernstig te overwegen om u bij de volgende gelegenheid beschikbaar te stellen voor de functie van Eerste Minister.

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Savannah PrinceBy:
People and OrganizationsIn:
Petition target:
Elio Di Rupo, voorzitter van de Parti Socialiste

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets