Dragii Ćorsoviću nije mjesto u NFSBIH! sign now

Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH protivi se izboru Dragie Ćorsovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH).

Ćorsović je, inače, na tu poziciju imenovan na sastanku Komiteta za normalizaciju N/FSBiH u subotu u Mostaru.

Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH smatra da su "od UEFA-e odabrani i od logike i rezonovanja očito potpuno "nevini" članovi Komiteta, ovim potezom definitivno pokazali da imaju kratko pamćenje".

"Ukoliko vrate film i pogledaju u blisku prolost, onda će jasno vidjeti da je Dragia Ćorsović na Radio televiziji Republike Srpske (RTRS) danima prije, a i nakon odravanja Skuptine Fudbalskog saveza BiH, radio specijalne emisije u kojima je sa ciljano odabranim gostima, svojski branio tezu da se ne trebaju usvojiti neophodne izmjene i dopune statuta, zbog kojih će kasnije UEFA i FIFA suspendovati bh. kuću fudbala", saopteno je iz Asocijacije sportskih novinara Federacije BiH.

Asocijacija podsjeća da je Ćorsović "slavu stekao za vrijeme agresije na BiH, kada je komentariući na paljanskoj televiziji panski "El clasico" Real - Barcelona uporno ignorisao sjajnog golgetera i kasnije bh. reprezentativca Mehu Kodru, ne eleći da mu spomene ime, oslovljavajući ga sa "igrač sa brojem devet".

"Ćorsović se nije puno promijenio u miru. Jednakom estinom mrzi sve to ima veze sa Bosnom i Hercegovinom. Ignorie svaki uspjeh bh. dravnog fudbalskog tima, a u svojim televizijskim prilozima veliča sportiste i reprezentacije druge, nama susjedne drave. Definitivno je tragedija BiH i Komiteta za normalizaciju to su stavovi Dragie Ćorsovića i njemu sličnih postali drutveno prihvatljivi", istaknuto je u saoptenju Asocijacije, zbog čega je "tzv. sportskom novinaru data jo jedna prilika (Ćorsović je, naime, i ranije bio član Komiteta za medije) da vodi brigu o "medijskom minkanju Fudbalskog saveza".

Asocijacija smatra da bi bilo bolje da je za predsjednika Komiteta za medije imenovan Goran Ivanković, Darko Dragičević ili Zoran Prnjatović.

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
250 / 1000

Latest Signatures

browse all the signatures

Information

Casey OconnellBy:
School and EducationIn:
Petition target:
Građani Bosne i Hercegovine

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets