Deptul la vot sign now

Dragi prieteni,

Scopul acestei petitii este sa determine obtinerea dreptului constitucional de a vota la referendumul din luna mai, sa promoveze libertatea religioasa in Romania si sa contribuie la dezvoltarea unui climat de intelegere si aceeptare intre cetateni.

Aceasta petitie a fost formulata de Asociatia Bisericilor Adventiste de Limba Romana din America de Nord si a fost transmita pe data de 25 aprilie 2007 Parlamentului, Presedintiei, Guvernului Romaniei si agentiilor de presa.

Va multumim pentru sustinea aceatei cauze nobile.

In calitate de cetateni ai Romaniei va sesizam faptul ca ne aflam in imposibilitatea de a ne exercita dreptul de vot la referendumul pentru suspendarea Presedintelui din 19 mai, 2007, conform Art. 36 (1) din Constitutia Romaniei. Aceasta situatie fara precedent in istoria recenta a Romaniei s-a creat prin decizia Parlamentului de a chema cetatenii la vot intr-o zi de sambata.

Ca membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, ne fundamentam credinta pe Biblie, inclusiv pe cele 10 Porunci care stau la baza sistemelor legislative din tarile democratice. De aceea, noi intelegem ca sambata este ziua saptamanala de odihna, zi sfanta in care ne oprim din lucrul obisnuit si ne inchinam lui Dumnezeu.

In conformitate cu Art. 29 din Constitutia Romaniei, care garanteaza libertatea de constiinta si exercitarea libera a credintei religioase, va rugam sa reveniti asupra deciziei de a organiza referendumul pentru suspendarea presedintelui in ziua de sambata. Avem convingerea ca in aceasta situatie se poate gasi o solutie favorabila pentru cei peste 100,000 de adventisti din Romania si diaspora in vederea exercitarii dreptului de vot. In situatia in care nu vom gasi intelegerea necesara, ne rezervam dreptul de a apela la organismele si instantele internationale in vederea solutionarii acestei probleme.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea este o denominatiune crestina mondiala numarand peste 25 de milioane de credinciosi in 202 tari. In lumea crestina, Biserica Adventista este un lider in domeniul educatiei si al sanatatii, detinand, ca marime, a doua retea de scoli si universitati crestine din lume, este un nume de referinta internationala in promovarea drepturilor omului si libertatii religioase, iar Agentia Adventista de Dezvoltare si Ajutor (ADRA) activeaza in 110 tari si serveste o populatie de 25 de milioane de oameni aflati in situatii extreme.

Biserica Adventista este o organizatie apolitica, nu sustine niciun partid politic dar isi incurajeaza membrii sa-si exercite indatoririle civice si sa se implice activ in bunul mers al societatii.

Va multumim.

No one has signed this petition yet

Bridgette CantuBy:
Justice, rights and public orderIn:
Presedintia, Parlamentul si Guvernul Romaniei