Da za plin, stop ugljenu - podrimo upotrebu иistih energenata sign now

Potovani,

izgradnja termoelektrane Plomin III je naa realnost, potreba za energijom svakim danom je sve veжa stoga smo svjesni da je potrebno graditi nova postrojenja koja жe osigurati nesmetanu opskrbu korisnika.
Danas u Plominu postoje dvije termoelektrane koje koriste UGLJEN kao pogonsko gorivo, a planira se izgradnja treжe. Poto znamo da je ugljen u najmanju ruku upitno ekoloki prihvatljiv energent smatramo da bi TEP III trebao koristiti plin kao mnogo иiжi energent, a koji izgradnjom plinovoda Pula-Karlovac prolazi na 3 km od termoelektrane.
Program prostornog ureрenja RH kae kako se do 2015 g. neжe graditi niti ispitivat moguжnost gradnje termoenergetskih objekata na ugljen kao i nuklearnih energana to znaиi da niti ne postoje pravne osnove za izgradnju TEP III na ugljeen. Naalost neki lobiji u Hrvatskoj upravo potiиu realizaciju takvog projekta.
Stoga, ukoliko ste prepoznali vrijednost ove akcije molimo Vas da Vaim potpisom pridonesete uspjehu ove peticije kako bismo rezultate mogli predoиiti odgovornima u Vladi Republike Hrvatske, a sve u cilju zatite okolia i stanovnitva istoиne obale Istre.
Zahvaljujemo na podrci !

Klub mladih IDS-a

No one has signed this petition yet

Chris MccallBy:
City LifeIn: