DA za izborni predmet vjeronauke u vrtiжima i svim drugim obrazovnim ustanovama sign now

Nedavni protesti Bosnjaиkog ateistiиkog establimenta u Bosni i Hercegovini, podrani od strane liberalnih Hrvata, Srba i onih iz mjeanih brakova, a protiv uvoрenja vjeronauka u vrtiжe, direktni je napad na Bonjaиko pravo da javno iskau svoj islamski identitet i ostvare svoje pravo za koje je krv ehidska prolivena u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Vjeronauka u vrtiжima je nae pravo da odgajamo djecu po najljepim moralnim normama i da povratimo sve ono sto nam je 90 godina anti-islamske vladavine Austrijanaca, srpske monarhije te najgorih u nizu Titovih komunista oduzelo i uиinilo stranim.

Svjedoci smo svakodnevne krize morala u bosansko-hercegovaиkom drutvu a posebno meрu mladima i djecom. Monstruozne stvari se deavaju na ulicama naih gradova. Ubistva u sred bijela dana i divljaиki napadi na graрane od strane maloljetnika. Droga u skoro svim slojevima naeg drutva...

Oni koji su toboe duebrinici meрunacionalnog suivota, izlau za argument da djecu ne treba razdvajati. To je validan argument i muslimani vjernici su za suivot na ovim prostorima, ali njihovim protivljenjem naem pravu da odgajamo nau djecu islamski javno i kroz institucije koje su nae pokazuje nam za kakav su suivot oni. Za titoistiиko bratstvo i jedinstvo gdje muslimani mogu opstat samo asimilacijom tuрeg naиina ivota a stiditi se svog vlastitog.

Potpisom ove peticije potvrрujemo da se zadnjih 90 godina nasilja nad muslimanskim pravom da ive u svojoj zemlji i edukuju svoju djecu onako kako im je propisano neжe nikad ponoviti.

Potpisom ove peticije protivimo se bilo kakvom blokiranju i ometanju trenutnog procesa uvoрenja vjeronauke u vrtiжe od strane bilo koje vladine ustanove ili politiиke partije.

No one has signed this petition yet

Darlene MilesBy:
MusicIn:
Predsjednitvo Bosne i Hercegovine, Vlada Bosne i Hercegovine, Vlade Sarajevskog i Tuzlanskog kantona