Celor care cred intr-un sistem mai bun sign now

Prima intrebare care ar putea fi pusa in acest context este De ce sa protestezi impotriva a ceva ce face societatea sa functioneze?. Protestul ar insemna dorinta de a distruge sistemul pentru a crea haosul sau pentru a inlocui sistemul cu altceva?. Ca tot ceea ce este creat de om, sistemul este imperfect, la fel ca el. Tocmai de aceea protestul de fata este impotriva defectelor sistemului, impotriva a ceea ce merita si trebuie schimbat din el. Nici macar in teorie sistemele nu sunt perfecte. Idei ca cea de democratie a lui J.S.Mill, diferitele forme de contracte sociale sau, mergand mai mult in timp, ideile din antichitate s-au dovedit a fi forme ale unei societati perfecte doar in teorie, nu si in practica.

Sistemul nu inseamna doar organizare sociala, ci aproape orice virgula, orice legatura ce se stabileste intre constituentii umani, animati sau inanimati din jurul nostru (legaturile pot sau nu pot fi stabilite de comun acord).

Sistemul nu trebuie distrus sau inlocuit, ci reparat. A-l repara inseamna a transforma dezavantajele in avantaje, in timp ce a distruge sau a inlocui un sistem inseamna a acepta faptul ca acesta nu este decat o suma de aberatii si nonsensuri.

Acesta initiativa nu a fost creata pentru a instiga la violenta sau la revolta impotriva sistemului sau chiar a societatii, ci pentru a atrage atentia asupra faptului ca individul are puterea de a schimba, prin propriile-i forte, acele parti ale sistemului care il incomodeaza. De aceea, toti cei care stiu si cred ca pot schimba ceva, oricat de mic, din societatea actuala, sunt invitati sa semneze aceasta petitie.

No one has signed this petition yet

Robert OchoaBy:
ReligionIn:
Celor care cred intr-un sistem mai bun