Catre Ministerul Educatiei si Cercetarii sign now

Urmatoarea scrisoare deschisa va fi adresata Ministerului Educatiei si Cercetarii in vederea modificarii programei scolare pentru anii terminali in invatamantul gimnazial si liceal (clasele a VIII-a si a XII-a) dupa cum urmeaza: Reducerea numarului orelor de curs pe saptamana pentru clasa a VIII-a de la 38-32 ore la 14-16 ore si pentru clasa a XII-a de la 35-42 ore la 16-20 ore.

In vederea executarii prezentei cereri sugeram reducerea sau renuntarea totala la orele de curs din urmatoarele arii curiculare: Cultura si Religie; Informatica si Tehnologia informatiei; a doua limba straina (cu exceptia cazului in care un elev sustine doua limbi straine la examenul de Bacalaureat); Educatie fizica si Sport.

Motivul pentru care inaintam aceasta petitie este ca ariile curiculare mentionate mai sus sunt fafcultative sau individuale si nu au aplicatie. De asemenea ele pot fi reluate in cadrul studdilor superioare dupa caz.

De asemenea sugeram studierea unei singure materii pentru fiecare proba sustinuta la examenul respectiv. (Testarea nationala sau examenul de Bacalaureat).

No one has signed this petition yet

Lidia WallsBy:
Business and CompaniesIn: