Catre Ministerul de Interne sign now

Manifestarile huliganice la meciurile de fotbal din Romania au devenit o obisnuinta. Huliganii (sau asa-zisii ultrasi) nu actioneaza doar pe stadioane, ci oriunde. Cand se duc la meci, cand se intorc de la meci, orice se afla in calea lor este distrus. Ei desconsidera legea romana, dar spun ca o fac in spiritul libertatii castigate in Piata Universitatii. Prin Bucuresti au aparut fel de fel de afise prin care se cerea participarea activa a oamenilor pentru sustinerea lor. Dar ei uita ca acesti oameni sunt tocmai oamenii pe care ei ii bat(recentul caz cand "suporterii" stelei au vandalizat un autobuz, iar soferul a fost batut), sunt oamenii carora le e scarba sa mearga la meciuri din cauza comportamentului lor. Ei cereau celor care nu au trait ca "ultrasi" sa nu-i judece, sa nu-i condamne, pentru ca nu inteleg acest spirit "ultra". Huliganii nu sunt golanii din Piata Universitatii, ci sunt doar anumiti oameni(foarte putini de altfel)care nu inteleg unul dintre principiile libertatii, anume acela ca "libertatea miscarii pumnilor tai se opreste la nasul meu". Libertatea este un concept corelativ, pentru a fi posibila ea nu poate fi totala, ci trebuie sa fie limitata. Celebrul principiu al lui John Stuart Mill este incalcat de actele acestor indivizi:am dreptul sa fac tot ce vreau atata timp cat nu daunez libertatii altora. Iar acesti indivizi dauneaza societatii. Oamenilor au inceput sa le fie frica sa mearga noaptea prin ferentari, ghencea si giulesti. Vrem ca orasul Bucuresti sa fie al nostru, al locuitorilor, nu al diverselor bande de huligani. Vrem ca huliganul tweety sa fie pedepsit pentru atacarea cameramanului de la TVR, care avea toata libertatea sa filmeze in acel spatiu public. Evident ca dorim un stat minimal, dar unul suficient de puternic incat sa ne garanteze securitatea si libertatea. O parte din impozitele platite de contribuabili se duc catre politie si jandarmerie pentru ca ei sa ne asigure securitatea. Ei nu se afla la meciuri pentru a apara entitati imateriale (aerul, spiritul), ci trebuie sa-i apere pe oameni. De aceea e nevoie ca toti acesti huligani (ultrasi)sa fie pedepsiti, inchisi. Iar daca nu sunt legi pentru a se indeplini acest lucru, sa se faca. Huliganii sunt putini, cateva mii in toata tara, dar comportamentul lor agresiv(incompatibil cu o democratie) ne impiedica pe toti sa uzam de anumite drepturi ale noastre. Vrem stadioane civilizate, ca in Anglia si Spania, vrem ca strazile inainte si dupa meciuri sa fie sigure, de aceea vrem sa fie pedepsiti acesti pseudo-suporteri, acesti huligani.

No one has signed this petition yet

Russell DuarteBy:
Business and CompaniesIn: