bonibon sign now

●Türkiye’de eğitim sisteminde sınav eğitimin parçasından çok temel bir unsur. Bu yüzden okulları bir eğitim yuvası olarak göremiyoruz. Öğrenciler bir şeyler öğrenmekten çok sınavda iyi bir not almak için çalışıyorlar.-----------------------------------------------------●Lise müfredatımız diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda (örn: Kanada, Amerika) çok gereksiz yoğunlukta ve ağırlıkta, çok yoruyor ve zorluyor. Yani öğrencilere çok yükleniliyor. Ve koskoca bir nesil harcanıyor. Müfredatın bu kadar ağır olmasına gerek yok. Açıkçası sorgulama ve düşünmeye dayalı değil de ezbere dayalı bir eğitim sisteminde yetişiyoruz.●Yeteneklerimiz doğrultusunda eğitim göremiyoruz. Yeteneklerimiz konusunda kendimizi geliştirmeye çalıştığımızda ise destek göremiyoruz.●Örneğin Anadolu lisesinde ki bir matematik-fen lise 2 öğrencisi 35 ders saatinden sadece 10 ders saati kendi alanına yönelik ders görebiliyor. Yani seçtiğimiz alana yönelik ders saati arttırılmalı ve diğer alanlara yönelik derslerin sayısı azaltılmalı ve müfredatları hafifletilmelidir.●Müfredatların yoğunluğu ile ders saatleri çok orantısız. Birbirine paralel olması gereken dersler arasında ise konu uyumsuzluğu vardır.●Günlük hayatımız ile gördüğümüz ders konuları arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor. Sistem bizi hayattan çok sınava hazırlıyor.İsmi eğitim ama eğitime dair hiçbir şey yok sadece öğretim görüyoruz. Eğitim ise daha farklı bir şey.●Okullarda sanat ve spor eğitimine yeterince önem verilmiyor.●Bazı ders kitaplarında yanlışlıklar ve eksiklikler var. Kitaplar güncellenmiyor ve yeteri kadar kontrol edilmiyor.●Öğrencilerin daha çok uygulamalı derslere yönlendirilmesi gerekiyor.●Kitapların ve müfredatın hazırlanmasında herkesin görüşünün alınması özellikle öğretmen, öğrenci üniversitelerin görüşlerinin alınması daha doğru olur. Eğitim sistemini deneme yanılma yöntemi ile değil bilimsel verilere ve daha önce denenmiş sistemlere göre ve en önemlisi türk milletinin yapısına göre değiştirmeliyiz.●Yine aynı şekilde alan seçen öğrencilerin ders saatleri, öğretmen, öğrenci üniversitelerin görüşleri doğrultusunda bilimin öngördüğü şekilde düzenlenmelidir.●Öğrencinin gelişimi için Veli-Öğretmen ilişkisi arttırılmalı ve geliştirilmelidir.●Hayatımız 5 şık arasında olmamalıdır.(üniversite sınavları)►►Eğer sende böyle düşünüyorsan bize katılmaktan çekinme bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiyor bu ise büyük ve önemli bir adım :)

No one has signed this petition yet

Madeline MayBy:
SustainabilityIn: