Boj za mariborske zivali sign now

KRIK - APEL - PRONJA

ZA POMOČ

CELOTNI SLOVENSKI JAVNOSTI

MEDIJEM, POLITIKI, ORGANIZACIJAM, POSAMEZNIKOM, IVALOLJUBCEM .

Spotovana javnost !

Mariborski upan Boris Sovič je končno pokazal, da mu v primeru mariborskih zavrenih ivali ne gre za humanost ali za legalnost mariborskega drutvenega zavetiča za ivali, temveč gre le za to, da je problematiko odstranil iz Maribora - v 40 km oddaljene Dramlje !!!! Od 2.2. 2006 mariborsko Drutvo za varstvo in proti mučenju ivali, ne sme več oskrbovati zavrenih, izgubljenih ali pokodovanih ivali na območju Mestne občine Maribor !

Mariborsko drutvo za varstvo in proti mučenju ivali, vsa ta leta vodi postopek pridobivanja lokacijskega in gradbenega dovoljenja za zavetiče v Zrkovcih pri Mariboru in se nikoli ni postavljalo na pozicijo, če legalnost azila nam ni mar, nas toliko bolj čudijo tako nerazumno sovrani in ostri ukrepi mariborskega upana, ki je vsaj v zadnjih letih oviral pridobitev omenjenih dovoljenj ali dokumentacije. Boris Sovič nas je s tem, ko je izzval pravo institucionalno gonjo proti Drutvu za varstvo in proti mučenju ivali Maribor, pritisnil ob tla. Vendar ne bomo klonili !!!
Zaradi nerazumnega delovanja mariborskega upana nae drutvo v tem letu ne bo več moglo računati na sredstva iz proračuna Mestne občine Maribor gre za priblino 6 milijonov tolarjev. S tem denarjem smo plačali vodjo azila in oskrbnike, da so lahko za ivali skrbeli ves čas, kar pač zahteva profesionalna oskrba ivali. To bomo sicer tudi počeli v prihodnje, vendar pač ne za MO Maribor, ampak za večino ostalih občin Podravja in ire.
alostno je, da se nas je aktualni upan preprosto reil, (vsaj do konca marca) s tem pa ni reil problematike zavetiča v Mariboru , saj Zunzani - hotel za male ivali, iz Jarmovca 5 pri Dramljah na Celjskem samostojne podjetnice Tatjane Lenko, ne more biti adekvatna reitev. Ne samo, da so storitve za ivali v Dramljah veliko draje, temveč je njihov prostor oddaljen od Maribora 40 km, zato bo reakcijski čas za reevanje zavrene ali pokodovane ivali v Mestni občini Maribor veliko dalji. Odslej si bodo Mariborčanke in Mariborčani, če se bo njihova ival izgubila, lahko slednjo eventualno poiskali v 40 km Jarmovcu pri Dramljah pri Celju, kar vsekakor za mečanke in mečane ni najbolj primerno.
Da se razumemo, nič nimamo proti Dramljam, vendar jo bodo najslabe odnesle prav mariborske izgubljene ivali. Poleg tega pa v Dramljah ne bodo ivali uradno mogle biti tako dolgo, da bi nale lastnika, temveč le 1 mesec. V enem mesecu se bo ival morala izkazati in vpiti: Tu sem vzemite me, če ne me bodo po 1 mesecu uspavali. Mogoče se vam bo stavek zdel izredno čustveno nabit, vendar gre namensko prav zato, da vzbudimo sočutje pri vseh vas, ki ste nam leta in leta stali ob strani ali nas vsaj moralno podpirali, saj smo prepričani, da smo v Drutvu za varstvo in proti mučenju ivali Maribor vedno delali , izključno in samo v dobrobit ivali.
Vsled vsega je nae Drutvo za varstvo in proti mučenju ivali Maribor danes prisiljeno kričati - apelirati na vso javnost posameznike, podjetja, organizacije, občine, politike in vse ljubitelje ivali, da nam pomagate pritisnit na zavest mariborske uradne politike posebej na mariborskega upana:
- poljite e- poto na naslov mariborskega upana,
- izrazite nestrinjanje, s tem da mariborsko drutvo z zavetičem ne sme več delovati v domači MO Maribor, po dolgoletnem uspenem delu na področju zavrenih ivali (drutvo deluje 30 let, zavetiče s predhodniki 18 let, bili smo prvi v nekdanji Jugoslaviji in prvi azil v Sloveniji),
- pokličite prijatelje v politiki in jim pojasnite, da nam pomagajo,
- zberite podpise in nam jih prinesite, da se ne strinjate z nesprejemljivimi in destruktivnimi dejanji mariborskega upana in mestne uprave v zvezi z naim drutvom, v okviru katerega deluje tudi zavetiče za ivali,
- pridite v nae zavetiče in se prepričajte, da kar počnemo, delamo dobro in v dobrobit zavrenih, izgubljenih ali pokodovanih ivali muc, psov, ptic, zajčkov, hrčkov,

T VAS RESNIČNO POTREBUJEMO
PROSIMO, POMAGAJTE NAM OBSTATI TUDI V MARIBORU !

Drutvo za varstvo in proti mučenju ivali Maribor

Sign with Facebook sign_with_twitter

Sign with Facebook sign_with_twitter

No one has signed this petition yet