Biste zasluznim brodjanima sign now

Postovani i dragi brodjani!

Udruzenje gradjana opstine Bosanski Brod "Vrata Bosne" iz Skandinavije pokrece peticiju za podizanje skromnih bisti zasluznim brodjanima, na prikladnoj lokaciji u centru grada naravno u dogovoru sa nadleznim opstinskim institucijama. Prema nasem misljenju i prijedlozima pristiglim od Vas to bi mogle biti biste za troje poznatih i zasluznih brodjana koji su pronijeli ime naseg grada sirom ove planete Zemlje, a to su: Ljiljana Molnar-Talajic, Dusko Trifunovic i Djuro Bazler. Nadamo se da Vam ne trebamo objasnjavati tko su ovih troje nasih sugradjana koji danas nazalost vise nisu medju nama. Takodje zelimo predloziti opstinskoj komisiji za dodjelu imena ulicama, trgovima i setalistima da nas kej nosi ime naseg istaknutog pjesnika, rodjenog sijekovcanina Duska Trifunovica jer time ne bi nikome oduzeli naziv ulice a i Dusko i nas grad bi dobili nesto sto obadvoje zasluzuju. Molimo Vas ukoliko se slazete sa ovom peticijom da se upisete a istu bi pocetkom sljedece godine prosljedili organima skupstine opstine Bosanski Brod. Hvala.

No one has signed this petition yet

Shawn MckayBy:
ReligionIn:
gradjanima opstine Bosanski Brod sirom svijeta.