BEOGRADSKI AERODROM "NIKOLA TESLA" sign now

UVOD

...Nikola Tesla, Srbin, rodjen 9. jula, 1856. godine, tacno u ponoc, u malom mestu Smiljan, u Lici (na srbskoj zemlji), od majke Djuke i oca Milutina.Teslini preci su Dragici - Dragovici iz Kremana, sa Tare pobegli u Liku od Turaka, zbog ubistva age kome su placali harac, sve dok im jednom nije zatrazio najlepsu devojku - mladu ... Dugo su krili svoje poreklo ...

Ovako bi trebalo da pise u biografskim podacima srbskog naucnika Nikole Tesle. Umesto toga moze se procitati da je
Hrvat, Amerikanac, ili redje Srbin-Amerikanac. I dok ga Hrvati svojataju, Srbi ga se (cutanjem i nedelanjem) sramotno
odricu. Kako drugacije opisati neodgovorno i nezainteresovano ponasanje srpskih vlasti koje mirno posmatraju kako
Hrvati, srbskog Nikolu Teslu, proglasavaju za najistaknutijeg "hrvatskog znanstvenika", a sto se i u svetu prihvatilo.

Srbima (narocito buducim narastajima), predstoji borba za svoje vekovne prostore, jer ih nase vlastoljubive, a nesposobne
i marionetske vodje, svojim (ne)cinjenjem gube.Osim sto se trebamo boriti za svoju teritoriju, trebamo takodje i za pravdu,
pravo i istinu o srbskom narodu. Jedna od tih istina je, da je Nikola Tesla, Srbin, rodjen na srbskoj zemlji (Lika), u ono
vreme (privremeno) okupiranoj od Austro-ugarske, danas (privremeno) okupiranoj od Hrvatske.

Italijani imaju aerodrom "Leonardo da Vinci", pa zasto i mi ne bi mogli imati aerodrom "Nikola Tesla". Neka ceo svet primi
jasnu poruku, da je Nikola Tesla Srbin, a da je srbski narod ponosan na njega. Oni koji su nas bombardovali, neka se
svakog puta, kada bez grize savesti dodju u Srbiju i slete na nas aerodrom, podsete da su ukravsi i zloupotrebivsi ideje
"cuvara kosmickih tajni i gospodara munja i gromova", Srbina Nikole Tesle, napravili (nevidljive) bombardere, tipa F-117,
i sa njima kidisali na srbski narod. Nevolja je samo sto njihovi "nevidljivi" avioni, nisu bili nevidljivi za Srbe.
Mozda ih je Sveti vid, ili bas Tesla, nas "svetlosni carobnjak", ucinio "VIDnim" nasoj protivavionskoj odbrani ...

Sestre i braco Srbi, ne odricimo se naseg Nikole Tesle! Ucinimo da na beogradskom aerodromu, Teslino svetlosno ime
svake noci dostojanstveno pozdravlja nebo, obasjava put dobronamernima dok slecu na srbsku zemlju, i podseca
zlonamerne, iz kog naroda je potekao sin, koji je podario svetlost celom svetu

Izborimo se zajedno za to, da se beogradski aerodrom nazove "Nikola Tesla.

Za srbski narod,

Ispred udruzenja gradjana "Sanovila"
Vesna Mijailovic

ZAHTEV DA SE BEOGRASKI AERODROM NAZOVE '"NIKOLA TESLA"

Vlada Republike Srbije,
Predsednik Vlade Republike Srbije gospodin dr Vojislav KOЕTUNICA
Narodna skupЕtina Republike Srbije,
Predsednik Narodne skupЕtine Republike Srbije gospodin Predrag MARKOVIД,
Predsednik Republike Srbije gospodin Boris TADIД,

Mi, ovde potpisani zahtevamo od navedenih organa vlasti u Republici Srbiji, da se beogradski aerodrom nazove po srbskom naucniku Nikoli Tesli.

U ime svih potpisanih, Vladi Republike Srbije peticiju ce poslati
Vesna Mijailovic, [email protected]

Datum otvaranja peticije:
Na Vavedenje presvete Bogorodice
4.12.2005.godine

No one has signed this petition yet

Kevin FletcherBy:
People and OrganizationsIn: