A Telenor Samsung Galaxy S akciуja, a vevхk szбndйkos megtйvesztйsйt szolgбlja! sign now

A Telenor Samsung Galaxy S akciуja, a vevхk szбndйkos megtйvesztйsйt szolgбlja!

-Nem hagyhatjuk szу nйlkьl, hogy a Telenor olyan akciуkat hirdessen meg amely kimerнti a vevхk szбndйkos megtйvesztйsйnek fogalmбt!
-Nem hagyhatjuk hogy kьlцnцsen elхnyцs akciуt hirdessen egy olyan kйszьlйkre amelybхl mбr akciу kezdetekor is bizonyнthatуan csak pбr darab бllt rendelkezйsйre. (Sokan nem tudtбk megvenni.)

Ez a fogyasztуi dцntйsek tisztessйgtelen befolyбsolбsa.
A gazdasбgi versenyben a fogyasztуk megtйvesztйse.

A fogyasztу megtйvesztйsйnek minхsьl kьlцnцsen:

-az бru йrtйkesнtйsйvel, forgalmazбsбval цsszefьggх, a fogyasztу dцntйsйt befolyбsolу kцrьlmйnyekrхl megtйvesztйsre alkalmas tбjйkoztatбs adбsa
-kьlцnцsen elхnyцs vбsбrlбs hamis lбtszatбnak keltйse.

"Az 1996. йv vйgйig hatбlyos 1990. йvi LXXXVI. tцrvйny nevesнtetten tiltotta az olyan бruk reklбmozбsбt, amelyek nem vagy nem kellх mennyisйgben бllnak rendelkezйsre. A Tpvt. ezt a szabбlyozбst nem vette бt, mert annak - a reklбmozott бru vonatkozбsбban - nincs йrdemi piaci hatбsa. Ha azonban valуszнnыsнthetх, hogy a reklбmozбs kцvetkeztйben a reklбmozу vбllalkozбst felkeresх fogyasztуk a hiбnyzу бru helyett йletszerыen mбs бrut vбsбrolnak, akkor a hiбnyzу бru reklбmozбsa ъn. becsalogatу reklбmkйnt jogsйrtх lehet. Az ilyen reklбmokat - miutбn azok lйnyege, hogy a reklбmozott бru (elsхsorban бra rйvйn) kьlцnцsen vonzу legyen a fogyasztуk szбmбra - a Gazdasбgi Versenyhivatal gyakorlata a 8. (2) bekezdйs d) pontjбba ьtkцzхnek tekinti, mely szerint tilos kьlцnцsen elхnyцs vбsбrlбs hamis lбtszatбt kelteni. Az sem vitathatу, hogy mindez a Tpvt. 8. (1) bekezdйs szerinti йrtelemben a "gazdasбgi versenyben" tцrtйnik, mert annak rйvйn a fogyasztуk olyan бrut is megvбsбrolhatnak, amelyet a reklбm hiбnyбban nem (de legalбbbis nem a reklбmozу vбllalkozбstуl) vбsбroltбk volna. " forrбs: http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&st=2&pg=113&m5_doc=4160&m5_lang=hu

Ha sйrtettnek йrzed magad, mert szбndйkosan megtйvesztett a Telenor нrd te is alб ezt a petнciуt, melyet el fogok juttatni a Gazdasбgi Versenyhivatal kйpviselхjйnek.

No one has signed this petition yet

Jasmine DonovanBy:
MusicIn: