A szуlбsszabadsбg vйdelmйben sign now

Ezzel a petнciуval a demokrбciбt йs a szуlбsszabadsбgot vйdelmezzьk. A szу йs a gondolat szabadsбgбt. Nem csak a nekьnk tetszх gondolatok szabadsбga a fontos. A szуlбsszabadsбg vйdelme alб nem esх kivйtel csak az egyes emberek, vagy csoportok ellen irбnyulу uszнtбs йs egyйb nyilvбnvalуan tцrvйnyellenes vйlemйnynyilvбnнtбs lehet. A fasizmus legsъlyosabb bыneinek, нgy a holocaust a tagadбsa indokoltan minхsьl bьntetendх cselekmйnynek. Az utуbbi idхben Magyarorszбgon a szocializmus bыneinek tagadбsбt is bьntethetхvй tette a jogalkotбs. Feltйtelezzьk, hogy azon kйtsйget kizбrуan bizonyнtott sъlyos tйnyeket, amelyek tagadбsбt bьntetni rendeltйk a megfelelх tцrvйny felsorolja. Felszуlнtjuk a Magyar Kцztбrsasбg Orszбggyыlйsйnek Elnцkйt, hogy tegye kцzzй napilapokban йs a vilбghбlуn ezen tйnyek listбjбt a tйnyeket bizonyнtу dokumentumokra valу alapos hivatkozбsokkal egyьtt, abban a formбban, ahogy ezeket az orszбggyыlйs elfogadta. Elkйpzelhetхnek tartjuk, hogy a tцrvйnybe nem kerьltek be a bizonyнtйkokra valу hivatkozбsok, de a bizonyнtйkokat akkor is a tцrvйnyalkotуk elй kellett tбrni a tцrvйnyjavaslat elfogadбsakor. Az is elхfordulhat, hogy a fasizmus leggyalбzatosabb bыneivel kapcsolatban is mulasztбs terheli az Orszбggyыlйst, amennyiben megfelelх bizonyнtйkok elхterjesztйse nйlkьl hatбroztak a tagadбsa bьntethetхsйgйrхl. Felszуlнtjuk az orszбggyыlйst йs az Igazsбgьgy Minisztйriumot az ilyen mulasztбsok orvoslбsбra. Ugyanis lehetхsйget kell adnunk az бllampolgбroknak azon tйnyek valуsбgбrуl valу meggyхzхdйsre, melyek tagadбsa bьntetendх. Felhнvjuk az illetйkesek figyelmйt, hogy nem nyilvбnvalуan bizonyнtott, vagy nem kellх sъlyъ tйnyek tagadбsa nem lehet bьntethetх.

No one has signed this petition yet

Allyson CarterBy:
City LifeIn: