Stop zmianom czasu! Chcemy wprowadzenia czasu letniego na stałe! podpisać teraz

Zastanawialiście się jaki sens mają zmiany czasu z zimowego na letni i z letniego na zimowy? Poza oczywiście wkurzaniem ludzi.

Oszczędność energii elektrycznej? Od dawno wiadomo, że to bzdura. Tak naprawdę korzyści z tego tytułu są niewielkie, żeby nie powiedzieć prawie żadne.

Co tak naprawdę daje zmiana z czasu? Poza ryzykiem powikłań zdrowotnych i ogólnym rozdrażnieniem i niewyspaniem? Odpowiadam: NIC, a na pewno niewiele w stosunku do strat, które ponosimy z tego tytułu.

DLATEGO: Postulujemy o to, aby wycofać w naszym kraju ten zwyczaj i na stałe wprowadzić czas letni. Przyniosłoby praktycznie same krozyści. Dzień podczas pory jesiennej/zimowej automatycznie by się wydłużył. Chyba mało kto lubi wracać ze szkoły/pracy o godz. 16 gdy jest już ciemno?

Zmian czasu od dawna nie praktykują już takie kraj jak np. Rosja czy Białoruś żeby nie szukać przykładów dalej. Te Państwa dawno poszły jużpo rozum do głowy. Dlatego po prostu warto się zastanowić jaki to ma tak naprawdę sens obecnie.

Myślę, że ten problem powinien być w naszym kraju dokładnie przedyskutowany. Dlatego właśnie powstałą ta ankieta. Niech każdy z Was zastanowi się, czy naprawdę nie chciałby dodatkowej godziny podczas takich pór roku jak jesień czy zima kiedy ma wątpliwą przyjemność wychodzić z domu do pracy/szkoły po ciemku i wracać również po ciemku.

Proszę o lakjkowanie naszego Fan Page'a oraz podpis pod petycją jeśli popierasz to wszystko o czym tutaj wspomniałem. Pozdrawiam.

Podpisz

Podpisz z Facebook sign_with_twitter

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy