STOP szaklującym Religie Katolicką w Polsce !!! podpisać teraz

Zgłaszam petycje o uznanie jako Mniejszości Narodowej Polaków o wyznaniu Katolickim.    STOP szakalującym Religie Katlicką w Polsce !!!   Mniejszości Narodowe w Polsce  przysługują takie prawa jak:   Ustawa z dnia 29 grudnia 1992 r. o radiofonii i telewizji, przewidująca, że programy publicznej radiofonii i telewizji powinny uwzględniać potrzeby mniejszości narodowych i etnicznych.   Do podstawowych praw mniejszości narodowych, gwarantowanych prawem polskim należą:   zakaz dyskryminacji oraz istnienia organizacji, których program lub działalność zakłada albo dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową; wolność zachowania i rozwoju własnego języka; wolność zachowania obyczajów i tradycji oraz rozwoju własnej kultury; prawo do nauki języka i w języku mniejszości; prawo do nieskrępowanej możliwości praktyk religijnych; prawo do tworzenia własnych instytucji edukacyjnych, kulturalnych oraz takich, których celem jest ochrona tożsamości religijnej; prawo do uczestnictwa w rozstrzyganiu spraw dotyczących własnej tożsamości narodowej; preferencje wyborcze dla komitetów wyborczych organizacji mniejszości. Pozostałe informacje nt. Mniejszości Narodowej znajdują sie na stronie: Wg. Prawa http://www.msw.gov.pl/portal/pl/61/38/Podstawowe_prawa.html

Podpisz

Podpisz z Facebook sign_with_twitter
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy