Petycja w sprawie wprowadzenia obowiązku wykonywania przez skazanych pracy społecznie użytecznej na rzecz państwa. podpisać teraz

Drodzy Państwo,

Proszę o wsparcie mojej inicjatywy. Poniżej kilka słów wyjaśnienia.

Państwo Polskie utrzymuje z naszych podatków - czyli odbieranych społeczeństwu, ciężko zarobionych pieniędzy, ludzi którzy nie przestrzegali prawa - kradnąc, zabijając itp. Ludzie ci żyją sobie spokojnie korzystając z szerokiej palety rozrywek: telewizja, siłownia etc. Ludzi ci mają również zapewnione wyżywienie które jest o wiele bogatsze niż chociażby w szpitalach!
W związku z powyższym proponuję aby więźniowie, obowiązkowo, nieodpłatnie wykonywali prace społecznie użyteczne na rzecz państwa. Jest masa zadań które można by było realizować przy pomocy rąk więźniów: segregacja śmieci na wysypiskach, sprzątanie śmieci na ulicach, w lasach, pomoc przy budowach dróg, odśnieżanie ulic i chodników.
Są to moim zdaniem rzeczy najpilniejsze a można by było wymieniać bez liku.
Drobni przestępcy byli by skazywanie tylko i wyłącznie na prace społeczne przyczyniając się tym samym do zmniejszenia ludzi w więzieniach co miałoby pozytywny skutek w kwestii przepełnienia naszych więzień. Przestępcy o większym kalibrze byli by natomiast skazywani na najcięższe prace fizyczne.
Przy pomocy tych rąk można by było znacznie oczyścić nasz kraj, przyśpieszyć prace i różne inwestycje np. drogowe tak potrzebne w naszym kraju. Ręce te niestety są w tym momencie bezczynne.
Na koniec chciałbym wspomnieć że tego typu prace miałyby również pozytywny aspekt resocjalizacyjny: przebywanie na świeżym powietrzu, obcowanie z ludźmi, światem zewnętrznym, naturą.

Proszę o poparcie! Zmieniajmy nasz kraj!

Podpisz

Podpisz z Facebook sign_with_twitter
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Lista Komentarzy

Kto podpisał tę petycję oglądał również te kampanie:

Podpisz

Podpisz z Facebook sign_with_twitter
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się

Cel zbieranych podpisów

Ostatnie Podpisy

zobacz wszystkie podpisy

Piotr KoziestańskiPrzez:
Sprawiedliwości, prawa i porządku publicznegoIn:
Odbiorca petycji: