Rekener Charta - S koňmi na cestách bez hranic sign now

Rekener Charta

S koňmi na cestách bez hranic

Touto chartou podporujeme snahu o zrušení omezování jízdy na koních a jízdy s povozy v přírodě a angažujeme se pro to, aby koně s přibývající motorizací neupadli do zapomnění.

My, níže podepsaní na této chartě  podporujeme následující body:

zachování  jezdecké a vozatajské kultury zachování svobodného pohybu, v souladu s ostatními kteří hledají odpočinek a mimo silniční provoz , pro volné cestování  koňmi ochrana a zachování přírody pro budoucí generace zacházení s koňmi s odpovídajícím respektem podporu a uznání jízdy na koni a vozatajství, jako zachování hodnotného kulturního odkazu. Jízda na koních a vozatajství v přírodě podporují senzibilizaci pro naši přírodu. podpora práce s dětmi a mládeží. Děti se naučí při zacházení s koňmi hodnotám, jako jsou zodpovědnost, respekt a úcta ke všem ostatním živočichům.

My, níže podepsaní,

jsme přesvědčeni, že koně,jako součást našeho společenství a zasluhují  ochranu a péči, aby v našem přetechnizovaném  světě přežili. Jejich přirozené potřeby je nutno zohlednit. podporujeme jízdu na koních a vozatajství jako přirozený sport v přírodě, stejně tak přírodu respektující jezdecko-turistické projekty, které mohou mít ve strukturálně slabších regionech velký hospodářský význam podporujeme zachování historických poštovních a obchodních cest jako kulturní  dědictví a chceme se v budoucnosti snažit, tyto cesty stejně jako v minulosti využívat k cestování i přes současné hraniční dělení. stavíme se za rozmanitost, jedinečnost a krásu přírody, krajiny a světa zvířat a jsme si vědomi nutnosti tyto chránit a zachovat. stavíme se za starostlivou výchovu a celý život trvající vzdělávání s cílem harmonie mezi lidmi a koňmi.

My, níže podepsaní, se stavíme za zachování koní a úctu k nim, za zachování základního práva volného přístupu lidí a koní do přírody.

Iniciátoři

Long Riders‘ Guild (http://www.thelongridersguild.com/LRG.htm)

Long Riders‘ Guild je prvním sdružením dálkového ježdění na koních. Bylo založeno 1994, s úmyslem sjednotit muže a ženy různých národností, kteří při jedné jízdě urazí více než 1000 mil (1600 kilometrů). Cílem je, se společně starat a zajistit svobodu všech a osobní rozvoj každého jednotlivce, tak aby naše zapomenuté vědomosti o jízdách s koňmi na velké vzdálenosti  zůstaly zachovány pro příští generace. Důležitým kritériem pro tyto dálkové jízdy je zamezení nepotřebného utrpení a přetěžování koní.

VFD - Sdružení jezdců a vozatajů ve volném čase v  Německu e. V. (www.vfdnet.de)

VFD bylo založeno v roce 1973, aby zamezilo generálnímu zákazu jízdy na koních ve svazovém lesním zákoně a je dnes druhým největším jezdeckým svazem v Německu.  VFD jako odborný svaz terénních a putovních jezdců a vozatajů  a zabývá se podrobně účinky chovu koní, jezdectví a vozatajství na náš okolní svět. Biologové našeho svazu doložili, že přírodě odpovídající chov koní, vytvoření druhově bohatých pastvin a přirozených lučních ploch přispívá k ochraně přírody a jejího druhového bohatství. Příroda, koně  i jezdci  profitují ze zachování nezpevněných a údržby zpevněných cest. VFD přispívá obsahem svého vzdělávání k výchově  jezdců a vozatajů, motivuje je k citlivému vnímání  přírody a ke správnému  chování se vůči živočišnému a rostlinnému světu , což se stává jejich  hlavní náplní a posláním. Vede k odpovědnému a ohleduplnému chování vůči ostatním, kteří v přírodě hledají odpočinek a  zotavení.

Please find more information about the Charter of Reken including lists for signing, the full text as PDF... at: => www.vfdnet.de/vereinigung-der-freizeitreiter-und-fahrer/vielfalt/reiten/rekener-charta/

Sign with Facebook sign_with_twitter

Sign with Facebook sign_with_twitter

David WewetzerBy:
Nature and EnvironmentIn:

Petition community:
Long Riders' Guild (http://www.thelongridersguild.com/LRG.htm) ; VFD (www.vfdnet.de)

outdoor